Григор отново не успя да прескочи идола си Федерер

Швейцарската икона Роджър Федерер продължи доминацията си над българина Григор Димитров и го победи в три сета на осминафиналите на „Уимбълдън“ – 6:4, 6:2, 6:4. Федерер има седем титли от надпреварата и рекордните 18 от Големия шлем. В първите си три срещи на тазгодишния „Уимбълдън“ Григор не загуби сет, но днес нямаше никакъв шанс.

[ad id=“218001″]

Това беше и шеста поредна загуба на Димитров от Федерер, като във всичките шест мача нашето момче има едва два спечелени сета. И днес разликата в класите си пролича почти от самото начало, а след първата част Роджър намери слабите места на противника и приключи мача за час и 41 минути.

7-кратният шампион на „Уимбълдън“ затвърди и днес впечатлението, че контролира по най-добрия начин психиката си, физическата си форма и дори съперника си. Той започна аристократично в първия сет и мачът вървеше 4:4, като и двамата печелеха подаванията си. Още в първото си подаване Димитров трябваше да спасява брейкпойнт и се справи, за да поведе с 1:0. Но в 9-ия гейм това не сработи. Федерер пропусна първата и втората възможност за пробив, но реализира третата и поведе, след което спечели подаването си на нула за 1:0 сета.

Във втората част Димитров сътвори истински фестивал на двойните грешки и след като успя да издържи до 2:2, не взе повече гейм и за 27 минути отстъпи с 2:6.

[ad id=“218001″]

В третия сет нещата се повториха до 2:2, а в петия гейм от втори опит Федерер проби. Седемкратният шампион показа няколко невероятни удара, в това число и един убийствен прав, който спря на линията, неспасяем за Григор и при втората възможност взе подаването на Димитров. В 7-ия гейм на третия сет Григор успя да покаже нещо добро от играта си, отново възстанови форхенда си и се върна от 15:30, за да намали на 3:4, давайки надежди, че е способен на обрат. След това пред Гришо се отвори възможност за пробив, като поведе с 40:15, а след това при следващата си възможност за пробив направи 4:4.

[ad id=“218001″]

Федерер обаче веднага реагира и принуди Димитров да действа припряно, а веднага след това форхенда му пак се пропука и при 30:40 изпрати топката в аут. Така на швейцарската легенда му предстоеше да сервира за мача – 5:4. Роджър Федерер вече протоколно спечели на 15 последния гейм и с това и мача в три сета.


image0 (9K)