Григор коментира връзката си с Никол: Не е лесно

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю пред „Нова Телевизия“, в което говори за целите си и напрежението преди мач. Гришо не подмина и темата за приятелката си Никол Шерцингер и разкри защо толкова добре се развива връзката им.

„Очевидно Никол и майка ми добре се разбират (смее се). Тя в момента си почива и вероятно разглежда църквите. Сега съм фокусиран върху предстоящия мач в четвъртък от турнира в София. Ако остане време, може да я заведа в Хасково, но може би. Колкото за връзката – не е лесно. Двамата имаме натоварени програми, планирани ангажименти. Когато има разбиране и от двете страни, нещата се получават и има хармония“, разкри българската тенис звезда.

„Имаше моменти, в които не можех да се фокусирам и да тренирам по начина, който ми носеше успехи. В един момент нямах и треньор. В средата на миналата година имах психически трудности. Загубих пътя си към успеха. Иначе няма как да изгубя тръпката към спорта, защото с това се занимавам от малък. Винаги се вълнувам когато излизам на корта, дали за тренировка или мач, усещането е специално. Това е много по-вълнуващо от самия процес на подготовка. Предстартовата треска я има постоянно. Понякога дори губиш апетит. Напрежението се усеща в съблекалнята и всички го признават в интервютата след мачовете“, обяви Григор Димитров.

„По-късно усетих, че срещата с Надал беше толкова дълга. На самия корт бях концентриран върху играта и тактиката. Не усещах умора. След това обаче не спах добре. Само два часа. Постоянно повтарях мача в съзнанието си. Колкото и пъти да го мислех, толкова пъти се чувствах удовлетворен от себе си. Просто беше малшанс на края. За мен беше чудесно, че издържах пет сета, че след първия сет се преборих със себе си и играх добре. Това беше моята победа в срещата. Иначе загубих. Затова срещу Надал спечелих и загубих“, призна тенисистът.

„За мен целта беше физически да съм добре, а след това трябваше да опростя малко играта си. Третото е тактиката. Това е промяната в играта ми. Много е важно и постоянството. Когато нямах треньор, беше трудно да съм постоянен. Моят фитнес треньор Себастиан е с мен вече 7-8 години. Това е много важно, тъй като знам, че имам човек, който винаги е с мен. След това е важно да попаднеш на треньор и физиотерапевт, с които да станеш екип. Няма някаква магия в работата ни с Дани Валверду. Имал съм и други треньори, но с него имаме еднаква химия. С него сме на една вълна и се разбираме много добре. Имаше един момент, в който не се чувахме, което е важно за една връзка между треньор и тенисист.“

„Оценявам приятелите и хората, които са били винаги до мен. Независимо дали съм бил извън първите 100 или в първата осмица. Няма нужда да съжалявам за минали неща. Искам винаги, когато мога да помагам на националния отбор. Нямам нищо против Купа Дейвис или играчите, но имам други цели. В момента имам по-важни приоритети, а не, че не съм патриот. Турнир от Големия шлем винаги е в целите ми. Продължавам напред в преследването им. Искам да постигна нещо голямо. В момента съм по-опитен тенисист и се радвам на всяка една победа. Сега съм на 25 години и дано продължавам още дълго да играя, но сега повече ценя постигнатото на корта,“ обясни Гришо.


image0 (9K)