Григор Димитров спечели титлата на турнира в София

Григор Димитров спечели титлата от турнира Garanti Koza Sofia Open. На финала местният любимец победи с 2:0 сета 11-ия в световната ранглиста Давид Гофен, като по този начин спечели 2-а титла за сезона (след Бризбън) и общо 6-а в кариерата си. В отделните части Гришо се наложи със 7:5, 6:4. Българинът зарадва 12 000 зрители в зала „Арена Армеец” и още милиони пред телевизионния екран, извървявайки успешно целия път към триумфа.

Димитров записва най-силния си старт на сезон, като до момента е спечелил 14 двубоя и загубил само един (Надал, Australian Open, полуфинал). Време за почивка за Гришо няма да има, тъй като идната седмица той ще играе на турнира в зала в Ротердам, където е поставен под №5 в схемата.

Финалът започна по мечтан начин за Григор Димитров, който проби рано, след което затвърди за 3:0. Гофен обаче показа, че не случайно е №11 в света и намери начин светкавично да отговори, изравнявайки за 3:3. Последваха няколко изключително равностойни минути, като в гейм №9 Димитров спаси 3 точки за пробив. Сервирайки за място в тайбрек, Гофен поведе с 30:0, но загуби следващите 4 точки и Димитров взе сета – 7:5.

Подобно на първата част, Димитров започна с пробив във втората и затвърди за 3:0 гейма. Последва нов брейк на 15 и преднината набъбна на 5:0. Гофен обаче успя да върне и двата пробива, но сервирайки за равенство 5:5 белгиецът беше пробит и Димитров вдигна триумфално ръце.


image0 (9K)