Григор Димитров се прибра в Хасково: Радвам се да съм вкъщи

„Пожелавам си следващият ми сезон да е без контузии. Да започна годината както знам, че мога и да стигна нивото, което винаги съм имал. Знам, че мога да достигна това ниво и да отида още по-нагоре“. Това заяви най-добрият български тенисист Григор Димитров в родното Хасково. След сезона 20-ият в света се прибра вкъщи за кратка ваканция със семейството си.

„Радвам се да се прибера в къщи – в родния ми град и родния ми клуб. Щастлив съм, когато се прибирам тука и имам възможност да се освободя от носталгията. Радвам се да видя усмихнатите деца“, заяви Димитровн на тенис-кортовете в парка „Кенана“, където остана час и половина за открити уроци с над 100 деца.

Малчугани и тийнеджъри бяха пристигнали специално за показната лекция не само от цялата страна, но и от чужбина.

„Аз бях едно от тези деца, върна се назад Григор. Това, което направи моето семейство за мен, го оценям все повече всяка следваща година. Щастлив съм, че съм имал правилните хора около себе си“, призна развълнуван спортистът.

Той не се нае да дава съвети на малките си последователи, но уточни, че първите години в спорта са най-важните.

Димитров сподели още, че не е решил докога ще остане в България, но тази година имал малко повече време за почивка. Григор е картотекиран под номер 1 в Тенис-клуб „Хасково 2015“. В южния областен център в двата тенис – клуба тренират около 140 деца.


image0 (9K)