Григор Димитров се класира 1/8-финалите в Мелбърн

 

Григор Димитров са класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия след победа над италианеца Томас Фабиано със 7:6(5), 6:4, 6:4.

Най-добрият български тенисист спечели мача за малко повече от два часа игра и на осминафиналите очаква победителя от мача Франсис Тиафо (САЩ) – Андреас Сепи (Италия).

Димитров достига до четвъртия кръг в Мелбърн за пети път в кариерата си, с което изравни постижението на Катерина Малеева за най-много участия на осминафиналите на Аустрелиън оупън от български представител.

В първия сет двамата си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек, в който Григор показа по-здрава психика и спечели със 7:5.

Победата в първия сет даде увереност на българина и той започна с пробив във втората част. Непоставеният италианец успя да върне брейка и изравни за 3:3, но веднага след това българинът отново проби сервиса на съперника и поведе с 4:3, след което затвори частта с 6:4.

Григор направи ключов пробив в седмия гейм на третия сет и без проблеми взе трисетова победа след ново 6:4.

Българинът пласира 13 аса и 37 печеливши удара в двубоя.

„Мачът беше доста равностоен. Бях стабилен, задържах дълго време високо ниво в играта си. Харесва ми, че напрежението е по-малко в сравнение с минали години и очакванията са по-малки към мен. Трудно е да се опише с думи взаимоотношенията ми с Андре Агаси. Паснахме си, сякаш сме създадени един за друг. Той ми помага да открия някои нови неща за себе си и за играта ми. Дава ми ценни съвети“, коментира Григор Димитров след мача.


image0 (9K)