Григор Димитров се класира на финала в Стокхолм

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще спори в неделя за четвърта титла през сезона, след като се класира за финала на турнира в Стокхолм с награден фонд 589 185 евро.
В полуфиналите българинът, който е поставен под номер 1 в основната схема, се справи с лекота с италианеца Фабио Фонини с 6:3, 7:6(2).

[ad id=“218001″]
Срещата продължи час и 29 минути, като Димитров остави много малко шансове на съперника си. Осмият в световната ранглиста българин спаси две точки за пробив в третия гейм на първия сет, а още при следващото подаване на Фонини на свой ред реализира пробив, който му бе достатъчен за спечелването на първата част.
Вторият сет започна отлично за Димитров, който постигна ранен пробив за 2:0, но последва отпускане от страна на българиня и Фонинин успя два пъти поред да спечели подаването на противника си и да поведе с 4:2. Димитров обаче бързо върна ритъма в играта си и изравни за 4:4 след нов пробив, като така сетът се насочи към тайбрек.

[ad id=“218001″]
В него българинът бе безапелационен, поведе с 5:1 точки и в крайна сметка затвори мача след 7:2.
26-годишният хасковлия спечели първата си титла от веригата на АТП именно в шведската столица през 2013 година, а година по-късно достигна и до финала. Във финала в неделя негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) и Фернандо Вердаско (Испания).


image0 (9K)