Григор Димитров се класира за втория кръг на „Ролан Гарос“

Григор Димитров се класира за втория кръг на „Ролан Гарос“. Най-добрият български тенисист, който е поставен под №4 в основната схема, победи египтянина Мохамед Сафуат с 6:1, 6:4, 7:6(1). Първата ни ракета трябваше да играе срещу Виктор Троицки, но сърбинът се отказа непосредствено преди двубоя заради контузия. Следващият съперник на Григор ще бъде Николас Яри или Джаред Доналдсон.

[ad id=“225664″]

„20 минути преди мача разбрах, че ще има смяна на съперника. Не го очаквах. Трудно е да се нагласиш, но всичко беше наред. Публиката беше на високо ниво и й благодаря“, заяви Димитров след успеха над Сафуат.

Хасковлията, пети в класацията на АТР, започна устремно мача, като в 22-минутния първи сет даде само 8 точки на съперника от 34 разигравания.

Димитров продължи серията си на десет спечелени от първите 11 гейма, след което Сафуат поиска медицински таймаут заради мазол на дясната ръка. Спирането на мача наруши ритъма на българина, който като че ли и леко се поотпусна, което позволи на египтянина да намали до 3:4. Димитров все пак запази единия от пробивите аванс и взе и втората част.

[ad id=“263680″]

Третият сет беше най-равностоен. Българинът изпусна брейкбол в седмия гейм, а след това и още три в деветия поведе, в който дръпна с 40:0 при подаване на противника, но африканецът обърна след серия от пет поредни разигравания. Впоследствие се стигна до тайбрек. В него хасковлията направи доминираше и стигна до крайната победа след малко повече от два часа.

[ad id=“236993″]

Българинът направи 31 печеливши удара срещу 19 на съперника, като спечели и 88 процента от точките при вкаран първи сервис.


image0 (9K)