Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство на САЩ

Григор Димитров преодоля първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Най-добрият български тенисист победи трудно с 6:1, 6:7 (2), 6:4, 6:3 Андреас Сепи.

Димитров, който се намира на 78-ма позиция в класацията на АТП, поведе в резултата след два пробива в първия сет, но след това сервира неуспешно за спечелване на втората част при 5:4 в своя полза, за да загуби в тайбрека с 2:7.

В десетия гейм на третия сет българинът спечели подаването на италианеца, за да вземе нов аванс в мача. В последната част Димитров спечели 6:3 след един пробив в началния удар на 77-мия в световната ранглиста Сепи.

Григор Димитров направи 12 аса срещу 6 за своя противник в двубоя, който продължи 165 минути. Българският тенисист достигна до четвъртия кръг в Ню Йорк през 2014 и 2016 година. През миналия сезон хасковлията отпадна още на старта срещу Стан Вавринка.

Във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу Борна Чорич. Поставеният под номер 12 в схемата хърватин надделя категорично със 7:6 (7), 6:3, 6:0 над руския квалификант Евгени Донской за 115 минути.

До момента българинът и 22-годишния Чорич не са се срещали в официален мач на ниво АТП.


image0 (9K)