Григор Димитров преодоля поляк на турнира в Стокхолм

Григор Димитров отстрани във 2-ия кръг на турнира по тенис в Стокхолм Йежи Янович от Полша като го победи за час и 38 минути със 7:5, 7:6 (5).

В следващия кръг Димитров ще играе с Миша Зверев (Германия). Зверев отстрани Виктор Троицки (Сърбия) с 6:2, 6:3 по-рано днес.
Поставеният под номер 1 Димитров, който е осми в световната ранглиста, започна директно от втория кръг, като това беше и първата среща за него. Той се стреми към четвърти трофей за сезона и общо осми в кариерата си.
До днес двамата имаха по две разменени победи в общо четирите срещи помежду си, като за последно те играха на трева в Щутгарт през юни, когато Янович триумфира със 7:6(4), 6:3 6:4. Сега обаче балансът е на страната на Димитров.

[ad id=“218001″]
В първия сет Григор изглеждаше сигурен при подаванията си и при първата възможност за пробив се възползва, макар това да стана чак в 12-ия гейм. Димитров не се бави и оползотвори първата си точка за пробив.
Във втория сет отново двамата печелеха подаванията си. Пред Димитров се отвори възможност да вземе мача при 5:4, когато поведе с 30:0. Но не успя да се възползва от това, а Янович спечели на 30 и изравни за 5:5. В последните две подавания и Димитров, и Янович не направиха дори минимални усилия и дадоха лесно геймовете, явно да пазят сили за тайбрека. Димитров обаче успя да пробие при 4:2 и това се оказа решаващо за крайната му победа.

[ad id=“218001″]
Това е 12-а победа в последните 15 мача за Григор, а днес демонстрира израстване, след като записа 9 аса и спечели 89 процента от първото си подаване.


image0 (9K)