Григор Димитров отпадна от откритото първенство по тенис на Австралия

Григор Димитров отпадна от откритото първенство по тенис на Австралия, след като отстъпи с 5:7, 6:7(6), 7:6(1), 5:7 срещу американеца Франсис Тиафо в двубой от четвъртия кръг. Така българинът се сбогува с първия турнир от Големия шлем за годината със 180 точки и 260 хиляди австралийски долара.

Димитров и Тиафо си размениха три гейма до 2:1, след което българинът получи три разигравания за пробив в четвъртия. Американецът обаче ги отрази и изравни, за да стигне сам до брейк в седмия гейм за 4:3.

Димитров върна пробива в десетия гейм, но сгреши още в следващото си подаване и така загуби първия сет с 5:7.

Димитров стигна до пробив в шестия гейм на втория сет, а Тиафо отговори със същото още в следващия за равенство и го защити за 4:4. В крайна сметка двамата стигнаха до тайбрек, в който последните три мини-пробива бяха на сметката на Тиафо и той спечели с 8:6.

Третият сет отново предложи тайбрек, след като този път ролите бяха разменени – Димитров първи загуби собственото си подаване в шестия гейм, но върна пробива в седмия. Този път Тиафо направи куп грешки в последния гейм и българинът спечели на 1, за да съкрати пасива си в сетовете.

Най-добрият български тенисист получи първия си реален шанс за изравняване на мача в осмия гейм, когато пропиля три възможности за пробив и в крайна сметка Тиафо изравни за 4:4. Американецът пък имаше два шанса за брейк в 11-ия гейм и се възползва още от първия, за да поведе с 6:5, след което затвори двубоя с втория си мачбол.


image0 (9K)