Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите в Китай

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в китайския град Чънду с награден фонд 1,1 милион долара. Поставеният под номер 4 българин отстъпи със 7:5, 6:7(11), 6:7(3) срещу Александър Бублик от Казахстан.

Димитров и Бублик си размениха по един пробив до 3:3, но българинът спечели още един от сервис-геймовете на съперника си за край на сета. Той получи две възможности за пробив в осмия гейм и казахстанецът ги отрази с асове, но след това удари топката в мрежата за аванс на Димитров и в последвалото разиграване изпрати воле в аут за 5:7.

Бублик имаше проблеми с коляното в първия сет, а те се пренесоха и във втория, въпреки медицинския таймаут за казахстанеца. Това обаче не спря силната страна на играта на Бублик – мощните сервиси. Той направи 11 аса в първия сет и 9 във втория, който премина без пробиви до тайбрека.

Димитров загуби две възможности да затвори мача до 9:9 и размяната на полетата.

Следващите две разигравания обаче, 19-ото и 20-ото, бяха в полза на Бублик и той изравни с втория си мини-пробив.
Серията на казахстанеца продължи и в третия сет.

Той започна последната част с успех на собствен гейм, пробив и защита за 3:0, но Димитров върна серията между шестия и осмия гейм за нов тайбрек, преди който българинът отрази и един мачбол.
Решаващата част започна трагично за Димитров. Бублик спечели първите две подавания на българина и поведе с 5:0, след което затвори мача със 7:3 след за два часа и половина.

Бублик, който записа 35 аса в мача с Димитров, ще играе за втора поредна седмица на полуфинали.

 


image0 (9K)