Григор Димитров отпадна на старта на двойки в Ротердам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в първия кръг на двойки на турнира в Ротердам (Холандия) от сериите АТП 500 с награден фонд 1 724 930 долара.

25-годишният хасковлия и неговият партньор Лука Пуй (Франция) отстъпиха пред №3 в схемата Иван Додиг (Хърватия) и Марсел Гранойерс (Испания) с 5:7, 1:6. Мачът продължи 56 минути.

В първия сет двата дуета взимаха своите сервис-геймове, но в 11-ия хърватинът и испанцът направиха пробив за 6:5, след което го затвърдиха и затвориха частта.

На старта на втория сет Григор и Пуй допуснаха още два пробива. Така Додиг и Гранойерс поведоха с 4:0, като по този начин бързо спечелиха с 6:1 сета, а с това и мача.

Димитров, който завоюва през този сезон титлите в Бризбейн и София, е поставен под №5 в схемата на сингъл и ще стартира утре следобед. Българинът ще се изправи в първия кръг срещу четвъртфиналитиста от Откритото първенство на Австралия Миша Зверев. Ако успее да се справи с германеца, Григор ще срещне във втория кръг Денис Истомин (Узбекистан)


image0 (9K)