Григор Димитров открива турнира в Белград срещу Лайович

Григор Димитров ще открие днес тенис турнира Adria Tour в Белград. Съперник на българина ще е Душан Лайович. Двубоят на първата ни ракета срещу сърбина започва в 15:00 ч. българско време (14:00 ч. местно).

Гришо е в група „В“ заедно с Лайович, Доминик Тийм и Дамир Джумхур. В група „А“ попаднаха организаторът Новак Джокович, Александър Зверев, Филип Краинович и Виктор Троицки. Двубоите са на клей, а в неделя на финал ще играят победителите от двата потока.

Веднага след мача на Димитров в събота следва двубоят Доминик Тийм – Дамир Джумхур. След това зрителите ще гледат организатора Новак Джокович срещу сънародника му Виктор Троицки, както и Александър Зверев срещу Филип Краинович.
Във вечерната сесия, която започва в 20:00 ч. българско време, Димитров излиза срещу Джумхур. Тийм играе с Лайович, след това Джокович среща Краинович, а Троицки – Зверев.

Последният мач от групата за Григор ще е утре – срещу Доминик Тийм. Всеки уикенд в Adria Tour ще се провеждат турнири с по две групи от по четирима тенисисти, като мачовете ще бъдат във формат два от три сета до 4 гейма. Всеки ще играе по два мача в събота, след което по един в неделя, последван от финала между победителите от групите.


image0 (9K)