Григор Димитров не успя да стигне финала в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира на твърди кортове от сериите „Мастърс“ във френската столица Париж с награден фонд от 5.21 милиона евро.

Димитров загуби от поставения под номер 1 и четирикратен шампион в надпреварата Новак Джокович (Сърбия) с 6:7(5), 4:6 за 98 минути.
Сервиращите доминираха в първия сет, който логично стигна до тайбрек. В него 28-годишният хасковлия поведе с 5:3 точки, а при 5:4 имаше два сервиса, но не се възползва и сърбинът стигна до обрат със серия от четири поредни разигравания.

Джокович продължи да бъде изключително солиден при подаването си, като не даде нито една възможност за пробив на съперника. Той реализира единствен брейк в петия гейм на втората част, след което запази аванса си до края.

Димитров направи 20 печеливши удара срещу едва 13 на белградчанина, като двамата допуснаха по 20 непредизвикани грешки, но това не беше достатъчно за българина, след като Джокович спечели ключовите точки и взе девета победа в десет мача срещу хасковлията.

Така 32-годишният сърбинът достигна за втори пореден сезон до финала на надпреварата, където очаква победителя от мача между Рафаел Надал (Испания) и Денис Шаповалов (Канада).

С доброто си представяне в Париж Димитров си осигури 259730 евро и 360 точки за световната ранглиста, в която ще се изкачи на 20-ото място в понеделник.

Това беше последен мач за българина за сезона.


image0 (9K)