Григор Димитров не остави шансове на Гаске на турнира в Шанхай

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров срази с 6:4, 6:4 поставения под №14 французин Ришар Гаске в мач от първия кръг на турнира от серията „Мастърс“ в Шанхай. По този начин Григор записа първа победа срещу Гаске, като днес двамата се изправиха един срещу друг за шести път.

Мачът започна лошо за Григор, който загуби на 15 още откриващото си подаване в двубоя. Българинът изостана с 0:40, взе следващата точка, но после допусна нова неточност от бекхенд и Гаске взе ранен аванс от 2:0. Французинът с лекота затвърди пробива и поведе с 3:0, но след това Димитров сложи край на серията на съперника си с гейм на нула. Нещо повече, в петия гейм с чудесна игра Григор успя да върне пробива, печелейки 4 поредни точки, след като Гаске бе повел с 40:15. Последва гейм на 30 за Димитров и равенство – 3:3.

Българинът показваше вдъхновена игра в тези минути, а съперникът му нямаше отговор на ударите на Григор и хасковлията направи обрат в резултата – 4:3. Осмият гейм бе трудничък за Григор, който трябваше да отразява брейкпойнт при 30:40, въпреки че водеше с 30:0. Българинът все пак удържа подаването си и взе пети пореден гейм – 5:3. С гейм на нула Гаске най-после сложи край на серията на Григор, а после двамата изиграха маратонски гейм, но за радост тойсе оказа последен в сета. Димитров пропусна 3 сетбола, спаси 2 брейкпойнта, но в крайна сметка две брилянтни отигравания от бекхенд направиха безпомощен Гаске и позволиха на хасковлията да затвори първата част с 6:4.

 

Източник – Спортал

 

 


image0 (9K)