Григор Димитров на полуфнал, Раонич се отказа

Григор Димитров е полуфиналист на турнира от категория АТР 250 в Антверпен.

От официалния сайт на ATP обявиха, че канадският тенисист се е отказал от участие в надпреварата в белгийския град Антверп, като за момента не е оповестена причината за това решение.

По този начин Григор Димитров продължава бе игра към полуфиналите на турнира от сериите АТП 250. Там той очаква победителя от сблъсъка Алекс Де Минор и Маркос Хирон, които откриват вечерната сесия тази вечер от 19 часа.

Любопитното е, че за втори път в съперничеството между Димитров и Раонич, роденият в Подгорица тенисист се отказва преди началото на двубой помежду им. Предишният подобен случай беше на полуфиналите в Пекин през 2016-та година, когато отказа на Милош, прати Григор на финал, който той загуби от Анди Мъри.

Сред вероятните причини за отказването на Раонич е контузията в рамото, която му попречи в началото на месеца да вземе участие на турнира от Големия Шлем, Ролан Гарос.

През последните години, финалистът от Уимбълдън 2016-та е преследван от много контузии, които не му позволиха да надргади постижението си от Лондон. В момента канадецът се намира на 19-та позиция в световната ранглиста, но след рейда си на „Ол Инглканд Клъб“ беше стигнал до номер 3.


image0 (9K)