Григор Димитров и отборът на Европа спечелиха Лейвър къп

Отборът на Европа спечели титлата на турнира „Лейвър къп“ за втора поредна година след успех над тима на света с 13:8.

В решителната битка в Чикаго Александър Зверев надигра Кевин Андерсън с 6:7(3), 7:5, 10:7 и осигури нужните точки на европейците за триумфа.

Кевин Андерсън спечели първия сет след тайбрек, но след това Зверев направи обрат и Европа триумфира.

[ad id=“225664″]

С ключов принос за успеха е Роджър Федерер, който е в основата на този турнир, наподобяващ надпреварата в голфа „Райдър къп“. Федерер също спечели своя мач на сингъл по-рано през деня в „Юнайтед сентър“ в Чикаго след драматичен успех над Джон Иснър със 6:7(5), 7:6(6), 10:7.

Двубоят бе изключително драматичен, като Федерер спаси три мачбола и успя да спечели и да даде аванс на Европа, преди Зверев да осигури титлата на европейците.

„Изключителен турнир. Горд съм с моя отбор. Беше трудно да победим отбора на света, но всички много се забавлявахме. Винаги е забавно да побеждаваш“, каза капитанът на Отбора на Европа Бьорн Борг.

[ad id=“263680″]

Преди година в Прага отново Европа спечели „Лейвър къп“, като и тогава със заслуга за успеха бяха Зверев и Федерер. Другите участници в тима на Европа Григор Димитров, Новак Джокович, Давид Гофен и Кайл Едмънд за първи път печелят турнира.


image0 (9K)