Григор Димитров започна с победа на турнира в Мадрид

Григор Димитров постигна първа победа от два месеца и се класира за втория кръг на турнира на червени кортове от сериите „Мастърс“ в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,4 милиона евро.
Поставеният под номер 12 Димитров елиминира германеца Филип Колшрайбер със 7:6(7), 6:4 след 108 минути игра.
Така 25-годишният хасковлия постигна първи успех в състезанията на АТП от турнира в Индиън Уелс в началото на март и прекъсна серия от четири поредни загуби и три последователни отпадания в първи кръг.
33-годишният Колшрайбер нанесе първи удар с пробив в петия гейм, който Димитров веднага върна. Българинът пропусна два сетбола при 5:4 гейма и подаване на съперника, а след това се стигна до тайбрек. В него хасковлията поведе с 6:3, но успя да вземе частта едва при общо осмата си възможност с 9:7 точки.
Във втория сет Димитров поведе с 2:0, но 37-ият в света Колшрайбер изравни за 3:3. Хасковлията реализира нов пробив за 5:4 и сервираше за мача. Германецът имаше възможност да върне пробива веднага, след като преведе с 40:30, но българинът се справи и триумфира.
Така той заработи 35855 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 12-ото място в момента, а във втория кръг ще играе срещу победителя от мача между представителя на домакините Роберто Баутиста Агут и хърватския ветеран Иво Карлович.
Димитров е четвъртфиналист на турнира в Мадрид през 2015 година.


image0 (9K)