Григор Димитров започва срещу Фелисиано Лопес в Синсинати

Григор Димитров, поставен под номер 7 в схемата, ще играе срещу Фелисиано Лопес във втория кръг на турнира по тенис за мъже в Синсинати, след като испанецът победи със 7:6(5), 6:1 корееца Хен Чун.

Първият сет между Лопес и Чун премина без дори един шанс за пробив от страна на двамата тенисисти, но испанецът спечели три пъти подаването на корееца в тайбрека и го затвори на пет. Във втория сет обаче Лопес проби сервиса на своя съперник в четвъртия и шестия гейм, а след това сложи край на срещата при първата възможност, дошла след час и 17 минути на корта.

[ad id=“218001″]

Григор Димитров, който отпадна в третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Монреал, има осигурени 32,780 щатски долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. Димитров и Лопес са си разделили по две победи в срещите помежду им, като в най-важния мач българинът спечели титлата в Куийнс през 2014 г. след успех с 6:7(8), 7:6(1), 7:6(6). Другата победа за Димитров е на турнира в Охайо през миналата година, а двете загуби са отново в Куийнс. Едната е от полуфиналите през тази година.

Ако Димитров победи Лопес, той ще си осигури мач срещу победителя от срещата между аржентинеца Хуан Мартин дел Потро и поставения под номер 10 чех Томаш Бердих. Следващият съперник пък трябваше да бъде швейцарецът Роджър Федерер, който обаче се отказа от участие заради травма в гърба.

Лидер в схемата след оттеглянето на Федерер е испанецът Рафаел Надал, който може да срещне Димитров само на финал.

 

Източник – bTV


image0 (9K)