Григор Димитров започва срещу Вавринка на „Уимбълдън“

Григор Димитров ще играе срещу Стан Вавринка в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания, отреди тегленият днес жребий.
До момента двамата са играли шест пъти помежду си, като най-добрият български тенисист води с 4-2 победи. За последното те се срещнаха през 2016 година в Синсинати, когато 27-годишният хасковлия спечели с 6:4, 6:4. Димитров и Вавринка имат един двубой на трева, като той е от 2014-а в „Куинс Клъб“ – българинът надделява с 6:2, 6:4.
[ad id=“225664″]
Григор е шести в света в момента и е съответно шести в схемата на „Уимбълдън“, докато 33-годишният Вавринка се срина до №225, след като отсъстваше от корта заради контузия в коляното.
Ако Димитров се справи с швейцареца, във втория кръг ще се изправи срещу победителя от мача Юки Бамбри (Индия) – Томас Фабиано (Италия).
[ad id=“263680″]
Българинът попадна в горната половина на схемата, където поставеният под №1 Роджър Федерер (Швейцария) стартира срещу Душан Лайович (Сърбия). №2 в схемата Рафаел Надал (Испания) пък ще играе срещу Дуди Села (Израел). Местният любимец Анди Мъри (Великобритания) започва срещу Беноа Пер (Франция).

image0 (9K)