Григор Димитров загуби полуфинала в Австралия

Григор Димитров загуби с 6:3, 1:6, 4:6 срещу австралиеца Ник Кириос на полуфиналите от турнира по тенис за мъже в Бризбейн, който е с награден фонд от 529 хиляди щатски долара. С това българинът, който спечели титлата в миналогодишното издание на надпреварата, заслужи 24 хиляди долара от наградния фонд и 90 точки за ранглистата.

[ad id=“263680″]

Ник Кириос спечели собственото си подаване на нула за 1:1 в първия сет, след което обаче представителят на домакините започна да изпитва трудности на собствен сервис и Димитров се възползва още от първия си брейкпойнт в мача за 4:2. В последствие българинът защити пробива и спечели първия сет с 6:3.

Кириос стабилизира подаването си през втория сет, който започна с гейм на нула в полза на австралиеца. Той реализира първия си пробив в мача в четвъртия гейм за 3:1, след което го затвърди и постигна втори брейк в рамките на минути за 5:1. Кириос поведе с 30:0 в последния гейм и го спечели, въпреки че Димитров отрази два сетбола.

[ad id=“263680″]

Българинът стабилизира играта си в последната част, която премина без пробиви в началото. Димитров спечели петия гейм на нула, но Кириос отговори моментално – спечелено първо разиграване на собствен сервис, два поредни аса за 40:0 и изравняване 3:3 в частите. Още в следващия гейм Кириос спечели пробив, който защити за 4:3. В десетата част австралиецът записа 19-ия си ас и с него получи два мачбола, възползвайки се още от първия за 3:6, 6:1, 6:4 и първа победа от три мача в професионалната си кариера срещу Григор Димитров.

[ad id=“263680″]

На финала Кириос ще се изправи срещу партньора на Димитров на двойки Райън Харисън. Американецът спечели с 4:6, 7:6(5), 6:4 срещу австралийския уайлдкард Алекс Дьо Мино, който играеше за първи път в кариерата си на полуфинал в турнири от АТП.


image0 (9K)