Григор Димитров е на 1/4-финал в Бризбейн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Бризбейн (Австралия) с награден фонд 527880 долара.
Поставеният под номер 6 в схемата българин победи във втория кръг Джон Милман (Австралия) с 6:3, 6:4 за 88 минути.
Димитров, който е шампион в турнира от 2017 година, игра преди 12 месеца отново срещу Милман в Бризбейн. Тогава той спаси два мачбола и спечели след повече от два часа и половина игра.
Българинът направи пробив за 4:2 по пътя си към успеха в първия сет.
Във втората част Димитров поведе с 4:1, след което допусна два пробива и Милман изравни. Българинът отново взе подаването на съперника си за 5:4 и при свой сервиз затвори срещата с първия си мачбол.
„Спомням си какво се случи миналата година. Мислех си за това в последните дни и знаех как трябва да играя срещу него. Просто се опитах да играя по-добре от миналата година“, каза Димитров след мача.
„Изпитвам голямо уважение към него. Той е невероятен боец, както видяхме отново днес, особено във втори сет. Но успях да запазя спокойствие през целия мач, особено при 4:4“, добави Димитров.
Милман похвали играта на българина и каза, че заслужава да продължи на четвъртфиналите.
„Той играе страхотен тенис. Беше много агресивен, особено в първия сет. Всички знаем на какво е способен Григор, когато играе добър тенис, а днес мисля, че той демонстрира защо хората го виждат като играч от топ 10“, каза австралиецът.
Българинът заработи 45 точки за световната ранглиста и 15435 долара от наградния фонд.
Димитров достига до четвъртфиналите в Бризбейн за шести път в седем участия в турнира. В спор за място на полуфиналите той ще играе срещу втория поставен Кей Нишикори (Япония), който победи американеца Денис Кудла със 7:5, 6:2 за 79 минути.
Нишикори, който е номер 9 в световната ранглиста, има четири победи в пет мача срещу Димитров. Срещата ще бъде повторение на финала на турнира от 2017 година, когато Григор Димитров спечели титлата.
„Радвам се, че ще играя срещу него. Той е добър играч. Сигурен съм, че ще бъде страхотен мач, така че се надявам да мога отново да покажа добър тенис“, заяви Нишикори.
В турнира на двойки Димитров и Райън Харисън (САЩ) загубиха в първия кръг от поставените под номер 4 в схемата Раджийв Рам (САЩ) и Джо Сейлисбъри (Великобритания) с 2:6, 5:7 за 55 минути.


image0 (9K)