Григор Димитров е на осминафинал Откритото първенство на САЩ

Григор Димитров се класира за 4-ия кръг на Откритото първенство на САЩ. Първата ракета на България победи със 7:5, 7:6 (8), 6:2 „щастливия губещ“ от квалификациите Камил Майржак. Гришо се нуждаеше от 2 часа и 17 минути игра, за да сломи съпротивата на своя опонент.

Димитров ще срещне на 1/8-финалите австралиеца Алекс де Минор, който елиминира финалиста от 2014 година Кей Нишикори.
В първият сет срещата вървеше равностойно до 6:5 в полза на Григор Димитров. Тогава българинът се хвърли с всички сили, за да избегне очертаващия се тайбрек и успя.

Майржак дръпна с 15:0, но Гришо се възползва от моментната слабост на своя противник и затвори първата част със 7:5.

Във вторият сет Димитров стигна до пробив за 3:1 в своя полза, но след това при 4:2 загуби подаването. Майржак пропусна цели четири възможности за брейк преди да успее да го реализира.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе изключително драматичен. Майржак започна много силно тайбрека и със страхотен уинър по правата реализира първия мини-пробив за 3:2.

Авансът на поляка бързо набъбна на 5:2, но Григор показа здрави нерви и направи обрат до 6:5, като имаше предимството да сервира при сетбола. Майржак обаче изравни за 6:6, а при 7:6 лош ретур на Димитров на втори сервис му попречи да затвори частта. При 8:7 Григор имаше нов сетбол, при това на собствен начален удар, но направи двойна грешка. Българинът получи нов шанс при 9:8 и този път успя и поведе с 2:0.

Третата част мина изцяло под диктовката на Григор Димитров. Той реализира два пробива и успя да спечели с 6:2, с което ликува в мача.
Досега два пъти в кариерата си Григор бе достигал до 4-ия кръг в Ню Йорк – през 2014 и 2016 година.

Григор записа 8 аса и 4 двойни грешки в мача, допусна само един пробив и направи 41 уинъра и 28 непредизвикани грешки.


image0 (9K)