Григор Димитров: Далеч съм от най-добрата си форма

Първата ракета на България заяви след успеха си срещу Юго Умбер, че все още не се намира в оптималната си форма, след като се пребори с коронавируса.

Бившият номер 3 в света се справиу с френския си опонент с 6:3, 6:4 на старта на Мастърс турнира в Синсинати, който през този сезон се провежда в Ню Йорк

„Нямах никакви очаквания за този мач. Пристигнах преди ден и половина и в момента съм толкова уморен след полета. Имах доста проблеми последните месеци и все още не съм намерил обичайния си ритъм“, коментира Димитров.

Гришо говори също така относно трудностите, през които му се е наложило да премине по време на лечението мъ от COVID-19.

„Първата седмица положението беше трагично. След това започнах с леки разходки, но не можех да правя никакви упражнения, да вдигам тежести, нито да играя тенис. Всичко, което правех, е да ходя. Постепенно започнах да тичам по малко всеки ден“, каза българинът.

Във втория кръг Димитров ще играе срещу квалификанта Мартон Фучович (Унгария). Това ще бъде първи двубой между двамата като унгареца не трябва да бъде подценяван.

Mачът е тази вечер и е четвърти по програма на корт номер 10. Това означава, че неговото начало може да бъде след полунощ българско време, ако предишните двубои продължат по-дълго от очакваното.


image0 (9K)