Григор Димитров вече е четвъртфиналист в Пекин

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4 милиона доларa.

Поставеният под номер 3 Димитров, финалист в надпреварата през миналия сезон, надделя над участващия с „уайлд кард“ Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) със 7:6(6), 7:5 след два часа игра.

[ad id=“218001″]
Хасковлията, който е осми в света в момента, направи обрат и в двата сета и записа втора поредна победа срещу Дел Потро, от когото беше загубил първите пет мача помежду им.

Любопитното е, че Димитров за последно спечели срещу аржентинския си съперник в средата на август със 6:3, 7:5 по пътя си към титлата в турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати.

[ad id=“218001″]
Дел Потро е 24-и в класацията на АТП в момента, стартира по-добре мача и след ранен пробив победа с 3:1. Димитров успя да изравни, след което отрази сетбол при 5:6 точки в тайбрека, а в последствие взе частта след двойна грешка на южноамериканеца.

Във втория сет Дел Потро повече с 5:2, но със серия от пет поредни гейма Димитров стигна до обрат.
С успеха той си осигури 85135 долара и 90 точки за световната ранглиста.
На четвъртфиналите хасковлията ще срещне петия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания), който елиминира Аляж Бедене с 6:0, 4:0 и отказване на натурализирания британец заради контузия.

[ad id=“218001″]
13-ият в света Баутиста Агут има шест титли в кариерата си, две от които през този сезон.
Двамата са се срещали общо четири пъти, като имат разменени по две победа, като за последно играха през януари 2014 година на Откритото първенство на Австралия, където Димитров спечели с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.


image0 (9K)