Грандиозен фестивал стягат в историческия град Шипка

В историческия град Шипка доказват, че не са единствено Храма със златните кубета и населеното място под легендарния връх, а стягат грандиозен фестивал. Той ще се проведе за първи път тази година в три поредни уикенда.

През май 2019 година в гр. Шипка ще се проведе първото издание на „Шипка фест. Дни на изкуствата и занаятите.“ Кулминацията на фестивала ще бъде на 24 и 25 май, когато освен демонстрация на автентични занаяти на открито, ще се проведе и Фестивалното издание на играта „Да открием богатство“, както и богата музикална, танцувална и филмова програма, базар на занаятите, инфо пойнт на програма Еразъм+ на Европейския съюз и представяне на проекта „Изграждане на общност. Трансформация на Шипка в модерно, туристическо, културно и информационно селище.

Рози. приключения, занаяти, музика, традиции… и още много изненади, обещават организаторите на Фестивала от НЧ “ Светлина -1861 “ и Етнографски музей „Чирпанлиева къща“ – гр. Шипка.

Предварителна програма:

Май – 18 и 19

Демонстрация на автентични занаяти – тъкачество, гайтанджийство, плъстене, българска бродерия, калоферска дантела
ритуал розоварене

Май – 24, 25, 26

Mузикална програма – от автентичен фолклор до етно фюжън
Танцувална и филмова програма
Демонстрация на автентични занаяти – ковачество, месене на хляб, свиркарство, дърворезба
Базар на занаятите
Инфо пойнт – Програма Еразъм+ на Европейския съюз
Представяне на проект Доброволческа програма „Изграждане на общност. Трансформация на Шипка в модерно туристическо, културни и информационно селище“ – Европейска доброволческа служба
Образователна игра „Да открием богатство“

Юни – 1, 2

Демонстрация на автентични занаяти – сапунджийство, металопластика


image0 (9K)