Грандиозен протестен карнавал готвят на Доналд Тръмп във Великобритания

Серия от протести в цяла Великобритания ще посрещнат американския президент Доналд Тръмп по време на четиридневното му пътуване на Острова от четвъртък

[ad id=“225664″]

Протестен карнавал очаква Доналд Тръмп във Великобритания, предават АФП и „Фокус“.

Серия от протести из цялата страна ще посрещнат американския президент Доналд Тръмп по време на четиридневното му пътуване във Великобритания от четвъртък – организаторите се надяват да съберат една от най-големите демонстрации в страната от десетилетия след поредица от дипломатически разправии.

Разделящият обществото американски лидер, който ще пристигне на Острова след срещата на върха на НАТО в Брюксел, ще бъде предимно далеч от Лондон по време на обиколката, която се очаква да изведе десетки хиляди недоволни по британските улици.

„Убедени сме, че ще има огромни демонстрации срещу Тръмп, където и да се появи“, казва Крис Найнам от коалицията „Спри войната“, която помага за организирането на така наречения „протестен карнавал“.

[ad id=“236993″]

„Протестът срещу Тръмп ще бъде истински празник на разнообразието, което обичаме в Обединеното кралство – и ще даде силен сигнал, че неговото послание за омраза и разделение не е добре дошло в тази страна“.

Американският президент е непопулярен във Великобритания, където неговият остър стил и твърдата политика „Америка на първо място“ предизвикаха недоволство в целия политически спектър и в обществото.

Той беше силно критикуван миналата година, включително от премиера Тереза Мей, след като сподели три предизвикателни анти-мюсюлмански видеозаписа, публикувани от крайнодясната група „Великобритания на първо място“.

[ad id=“263680″]

Опозиционни парламентаристи, подкрепени от онлайн петиция, подписана от близо 1,9 милиона души, призоваха Тереза Мей да отмени поканата за държавна визита, когато се срещна с Тръмп във Вашингтон след инагурацията му през януари миналата година.


image0 (9K)