Граждански консултации в Стара Загора за бъдещето на Европа

Община Стара Загора ще бъде домакин на граждански консултации на тема „Бъдещето на Европа“. Те ще се проведат на 28 септември в зала „Петко Рачов Славейков“ от 14.00 до 15.00 часа.

[ad id=“225664″]

В срещата ще участват: Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора, Иванка Сотирова, заместник-кмет на Община Стара Загора, както и млади хора от Стара Загора.

Темата е: „Равносметка на Председателството на България и как виждаме бъдещето на Европейския съюз – настоящи и бъдещи предизвикателства“, а модератор ще бъде Таня Михайлова, директор на Дипломатически институт към Министерство на външните работи.

Целта на проявата е идентифициране на критичните въпроси за младите хора както в рамките на дебата по бъдещето на Европа, така и по предизвикателствата, пред които Европейският съюз е изправен.

[ad id=“263680″]

Участниците във форума ще бъдат запознати с постиженията на Българското председателство на Съвета на ЕС и европейската перспектива на Западните Балкани. Те ще бъдат приканени да задават въпроси в сферата на външната политика, както и да изразят мнение по въпроси свързани с външнополитическите цели и задачи на страната ни и използването на позитивната инерция на Българското председателство.

Младите хора ще изказват мнения по това какво трябва да се направи, за да бъде Европейският съюз по-близо до тях, кои са главните рискове/заплахи за ЕС през следващите години, какви да са приоритетите на ЕС, за да направи живота на своите граждани по-безопасен, за приоритети за намаляване на неравенствата, за икономическо и социално хармонизиране между страните от ЕС, икономическата сигурност на европейските граждани и мястото на Западните Балкани в бъдеща Европа.


image0 (9K)