„Гражданската позиция в Стара Загора бе ритуално изгорена като на средновековна клада“, смята активистката Милка Колдамова

„Гражданската позиция в Стара Загора бе ритуално изгорена като на средновековна клада“, коментира в предаването „Репортер“ по БНР отнемането на думата й в Общинския съвет Милка Колдамова. Под претекст, че „богохулства“ председателят на Местния парламент Таньо Брайков прекрати изказването й, в което тя настоя за широко обществено обсъждане на безвъзмездното дарение на ресторант „Аязмото“ на Старозагорската митрополия, а кметът Живко Тодоров призова общинските съветници в залата да се разграничат от съжденията й.

[ad id=“263680″]

„Изразих позицията на стотици граждани на Стара Загора, които споделят своето мнение в социалните мрежи и са скептично настроени към дарението“, допълни Колдамова. В анкета, публикувана в социалните мрежи преди решителната за сградата сесия на Общински съвет, 90% от участвалите са били против бившият ресторант да бъде дарен на Митрополията.  Наблюденията на Милка Колдамова показали, че хората недоволстват, защото решението се взема прибързано и без необходимата прозрачност.


image0 (9K)