Граждани са информирали за компрометирани конструкции на рекламни съоръжения

Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора, 15 януари 2019 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, в следствие на бурния вятър днес, граждани са информирали за компрометирани конструкции на рекламни съоръжения – в района на чешмата в кв. „Три чучура“, на влизане в Стара Загора от Казанлък, както и по бул. „Св. Отец Паисий“. Съобщено е още и за съборено оградно пано на стрителен обект върху тротоар на бул.  „Св. Отец Паисий“.

Паднали са задните стъкла на автобусна спирка на бул. „Славянски“. При извършената проверка е установено, че едно от тях е счупено. Няма опасност за гражданите. Направен е снимков материал и докладна записка.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за 15 януари жълт код за силен вятър в цяла България. Според прогнозата, в област Стара Загора духа силен и временно бурен северозападен вятър с пориви до 20 – 24 m/s.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. Призовават се гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени добре предмети на тераси и прозорци на жилища и офиси.


image0 (9K)