Гости от Американското посолство посетиха ЗАРАТА днес

Днес с работата на водещата в региона електронна медия ЗАРАТА, превърнала се само за година в информационна агенция от национален мащаб, се запознаха Джейн Олсън, шеф на отдел „Информация“ към посолството на САЩ в България и Раиса Йорданова, специалист в отдела.

С интерес и откровена емоция г-жа Олсън следеше заедно с екипа монитора на стената, отчитащ посещенията в сайта всяка секунда и нарастването от над 100 до над 400 за минути. Споделихме с нея, че максималното ни достижение е 1050 души при 56 000 индивидуални посещения за деня, но за съжаление все още не всеки ден можем да постигаме подобни резултати. За толкова млада медия като нашата ежедневното присъствие в ТОП 100 на българските сайтове, си е успех. Гостите оцениха обществения характер на ЗАРАТА и способността за бързо решаване на проблеми, постъпили през бутона „Изпрати новина“ и „Колонката на кмета“ – даваща възможност за пряк контакт на градоначалника с гражданите. На въпроса има ли и други сайтове в различните региони на страната, израснали от регионални в национални, запазвайки и местен характер, естествено изброихме не малко колеги, които работят страхотно и от доста повече време от нас.

Разказахме как формираме информационния поток, кои са приятелските ни сайтове, как работим с национални и световни новини и т.н.

По повод пускането на видео в сайта ни, получихме авансова покана за обучение от страна на водещ американски журналист през октомври, какви са принципите и как се прави, съответно обработва и качва репортаж, реализиран с камера. Кореспондентът ни в София Пламен Пенчев ще има възможността от първа ръка да предоставя на читателите ни събитията, свързани с дейността на посолството – от нужното за заминаване на студентска бригада, до мнения, анализи и събития.

Благодарим на Джейн Олсън и Раиса Йорданова за искрения интерес, контактите и възможността за пряка работа с отдел „Информация“ към Американското посолство. Винаги е предимство получаването на информация, касаеща читателите ни, директно от източника, особено когато става дума за световна сила, номер едно.


image0 (9K)