Гордостта на Европол е лицето на корупцията в България

Преди няколко дни посочих, че оставката на Цецку като депутат нищо не решава и само замазва положението. Той не само си запази партийния и политически пост, но и нагло продължава да кадрува и решава политиката на България. И още по-странното е, че дори и дума няма да напусне Европол. Защо ли? И защо оттам няма никаква реакция?

Елена ГУНЧЕВА, адвокат

Европейската полицейска служба осъществява подкрепа за операции за правоприлагане на място, тя е център на информация за престъпни дейности и център на експертен опит в правоприлагането. Въпросът е чий го търси Цецку там? Освен като обект за изследване, разбира се?

При назначаването му се подчерта, че той щял да издигне имиджа на Европол като постоянен представител в Управителния съвет на службата. И няма никой, който да може да ме убеди, че европейците не са наясно какви ги върши Цецку в България и отвъд океана.

И въпросът е: ЗАЩО? Защо дори не поискаха информация или обяснение от българските власти за какво става дума? Защото тежката корупция и търговия с влияние се виждат и от самолет. Па бил той и Кеф.

И може би това мълчание ще ви убеди в нещо, в което аз съм сигурна – Европейският съюз не е за защита на европейските граждани, за равнопоставеност и на трите стълба – движение на капитали, хора и стоки. А на ЗАЩИТА НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ КОРПОРАЦИИ.

Европейският съюз е създаден като ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ на взаимно изгодно бизнес сътрудничество – Европейска общност за въглища и стомана. И бизнес начинанието за обединение на капитали и общ натиск и политика спрямо гражданите продължават и днес. И ако някой има съмнение за демокрацията в Европейския съюз, да хвърли поглед какво става в Париж и как в името на демокрацията убиват и осакатяват хора.

Корупцията в Брюксел е огромна. Не се лъжете по гръмките думи и клетви. На тях не им харесва корупцията тук, защото искат парите да се пренасочват към тях. Това е истината. Да напомням ли корупционните скандали и безогледното пилеене на парите на европейските данъкоплатци?

Та да се върна към Цецку – символът на корупцията в България е гордостта на Европол. И вие очаквате правораздаване и справедливост?!? Наивници!

 


image0 (9K)