Горанов: Не намирам аргументи за оставката на Теменужка Петкова

„Сделката на ЧЕЗ не ме притеснява. Ако има работещи институции, е без значение кое на кого е“, заяви финансист №1

[ad id=“225664″]

Оставката на Теменужка Петкова е прибързана. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов във връзка със заявената оставка от Теменужка Петкова, предаде „Фокус“.

„Не намирам аргументи за нея“, каза той. Според него е странно всеки да носи отговорност за действия и бездействия на приятел.

„Не виждам нищо укоримо в тази сделка, но това е нейно решение“, заяви Горанов.

[ad id=“236999″]

„В тази ситуация има концептуален спор каква е ролята на държавата и дали държавата е по-добър стопанин и трябва ли да купува търговски дружества от пазара. Моят отговор е не“, каза още Горанов пред журналисти във връзка с продажбата на ЧЕЗ.

„Министерство на финансите не е компетентният орган. Това е сделка между частни субекти, която трябва да бъде регулирана от регулаторите – КЗК и КЕВР. Те трябва да си свършат работа. Мен няма причина да ме притеснява, защото ако има работещи институции, е без значение кое на кого е“, заяви Горанов.

Във връзка с казаното от лидера на Атака Волен Сидеров, че е съгласен с Корнелия Нинова за ЧЕЗ, Горанов заяви, че няма интрига. Според него още в коалиционното споразумение са заложени нещата, около които са се обединили и те не включват продажба или сделки с електроразпределителни дружества.

[ad id=“237001″]

„Вижте, ние не можем да регулираме частни отношения. Още в периода, за който се заговори, че ЧЕЗ иска да продава своя бизнес в България тръгнаха приказки от типа национализация или покупка на подобен тип актив. Мисля, че държавата е направила своя избор какъв тип икономика да води. Не съм сигурен, че едно предприятие, водено от държавата, ще се справи по-добре от частната инициатива“, коментира Горанов.

 


image0 (9K)