Горанов: До 2021 година ще има и други оставки на министри

„За нас не е щета това, че Радев излезе от ролята на обединител на нацията и влезе в ролята на опозиция“, подчерта той

[ad id=“225664″]

„Действията на премиера по пътната трагедия край Своге са удачни. „Така финансовият министър Владислав Горанов коментира в студиото на Нова телевизия предстоящите промени в кабинета.

Горанов каза, че познава номинираните от кабинета за министри, но подчерта професионалните качества на тези, които напускат постовете си.

В края на разговора Горанов подчерта че ако не настъпят непредвидени геополитически събития, доходите в бюджетната сфера може да бъдат увеличени с 10% от 1 януари. Запитан дали ще се намали ставката на ДДС, ще има ли диференцирана ставка, Горанов отрече, като отговори така: „Това е въпрос за следващ финансов министър!“

[ad id=“263680″]

„Всеки от новите министри може да се справи със задачите. Познавам ги добре. Младен Маринов го познавам покрай работата с опитите за повишаване на събираемостта през годините. Народният представител от Враца Петя Аврамова и Александър Манолев също ги познавам. Мисля, че са добри решения. Заслужава обаче да кажем добри думи и за колегите, които си тръгват от правителството“, добави финансист номер 1.

Запитан дали старите министри са по-добри от новите, Горанов отвърна: „Ако рутината и опитът дават предимство, със сигурност си тръгват едни от опитните. Московски ще остане в историята като най-дълго стоелият министър на транспорта. И Ники Нанков, който няколко пъти бе министър на регионалното развитие – изключително енергичен, млад и симпатичен човек, който подходи много достойно в ситуацията, станала повод за оставките“.

[ad id=“236993″]

„Самоцелното стоене на постовете не е полезно нито за тези, които ги заемат, нито за обществото. Дебат за определени министри да си ходят не е спрян. Никой не е застрахован освен премиера, защото с него си тръгваме всички. Важно е да се отбележи, че не трябва, много лесно да се дават кадрови жертви дотоколкова доколкото качествените хора не са безкрай. Второ се създава усещане за това, че всеки може да бъде лесно похарчен. Като говорим за такъв тип трагедия, мисля че действията на премиера са удачни“, каза още министърът.

По повод това дали ще се окаже, че има сериозни нарушения в пътната настилка Горанов заяви: „Пътното строителство не ми е сила. Ако се установи, че в този път има подобни нарушения много лесно ще установим дали ще бъде понесена отговорност в тази посока“.

Горанов изрази увереност в това, че кабинетът ще изкара мандата си, коментирайки дали ще има и други промени в състава на правителството. „До 2021 г. ще има и други оставки“, смята той.

[ad id=“218548″]

Владислав Горанов отговори и на критиките на президента Радев. „За нас не е щета това, че той излезе от ролята на обединител на нацията и влезе в ролята на опозиция“, каза той.


image0 (9K)