Гонка в София: Автоджамбази се опитаха да откраднат скъпо возило

[ad id=“225664″]
Опит за кражба на автомобил завърши с преследване и арест за джамбазите. Скъпата кола за около 90 000 лева била открадната, след като е оставена с включен двигател.

На 15 февруари, около 9 часа при провеждане на полицейска операция на територията на столицата от служители от сектор „Престъпления свързани с МПС“- СДВР, в Девето РУ бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Мерцедес“. Информацията гласяла, че колата е открадната с работещ двигател от района на бул. „Сливница“.

[ad id=“236993″]

В хода на операцията противозаконно отнетата кола била засечена от служителите на СДВР да се движи по бул. „Сливница“ посока Околовръстен път, заедно с ескортиращ я автомобил „Фолксваген Голф“. След кратко преследване полицаите задържали двете коли и намиращи се в тях трима мъже при опит да укрият крадената кола в района на Перник. Установена била самоличността на тримата- Л.А/37г./, известен с прякор „Таратора“ , А.Я./41г./, с прякор „Шиндлера“, криминално проявени, от София, и Н.Г./35г./ – от пернишкото село Лобош.

[ad id=“263680″]

След извършените процесуално- следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. Л.А. и А.Я са привлечени като обвиняеми за престъпление от НК и са им наложени мерки „задържане под стража“. Н.Г. е разпитан като свидетел и освобод

Според информация на полицията двамата мъже са планирали да продадат колата на автоморга в района на Перник.
От началото на годината в София са станали 21 кражби на автомобили с включен двигател. За същия период на миналата година те са били 11.


image0 (9K)