Голям пожар във вилна зона „Воден камък” в Хисарско, жителите са евакуирани

Евакуираха трима от пожара на „Воден камък”. Поради опасност от газови бутилки във вилите пожарникарите и полицията са ограничили достъпа на доброволци.

[ad id=“225664″]

Трима души, единият от които трудноподвижен човек, бяха евакуирани от горящите дървени бараки и масивни вили при пожара, който избухна във вилната зона на Хисаря „Воден камък”.

Седем пожарни от курортния град, Карлово и Пловдив гасиха огъня. Пет дървени вили и две масивни сгради бяха обхванати от пламъци.

Пожарът избухна около 14.00 часа, пламнаха сухи треви и храсти. Минути по-късно са били подадени множество сигнали.

Поради сухия терен и силният вятър пламъците обхванаха над 100 декара транйни насаждения – овошки, малини, лозя в посока Черничево.

Кметът на Хисаря инж. Пенка Дойкова и секретарят на общината Петко Петров бяха на мястото на пожара още в първите минути след възникването му.

На място освен противопожарните екипи останаха около 20 полицаи от Районното управление на полицията в Хисаря.

Поради опасността във вилите да се намират битови газови бутилки пожарникарите и полицията не са допуснали доброволци да участват в гасенето и са ограничили достъпа до района на всички. Гасенето се осъществяваше само от професионални екипи.

[ad id=“238430″]

Огнеборците са успели да ограничат пламъците към горите на Черничево.

Преди малко пожарът бе потушен. На място остават дежурни екипи, те ще проверят за наличие на газови бутилки за бита и ще следят за възобновяването на огнища.

Няма пострадали от стихията, заяви говорителят на Областната дирекция за ПБЗН Цвятко Дешев.

Вилната зона „Воден камък” се намира между хисарския квартал „Миромир” и селата Черничево и Горна Махала. По-голямата част от вилите са дървени барачки, но има и няклко масивни постройки.

източник: Марица.бг


image0 (9K)