Голям купон за крадци в обрана къща: Спокойно яли и пили, а после изнесли цялата покъщнина

39-годишна е осъдена на три години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим”, а на 25-годишния ѝ съучастник е наложено наказание от една година условно с изпитателен срок от три години.

Двамата се познавали, били в приятелски отношения. На неустановена дата в периода от 3.01.2019 г. до 4.02.2019 г., те били в Николаево, област Стара Загора. Седнали, почерпили се, но след като им свършил алкохолът, решили да влязат в някоя къща в града, за да откраднат още пиене и мезе. Докато обикаляли забелязали, че в един имот не е включено електрическото осветление. Жената, чиято къща „посетили“ крадците, живеела постоянно в друго населено място.

Мъжът помогнал на жената да се качи на плочата до къщата. Отворили един от прозорците на жилищната постройка и двамата влезли вътре. Обходили всички стаи, както и мазето и взели със себе си различни по вид вещи от покъщнината – килими, кухненска разтегателна маса, телевизор, електрическа кана и 2 ел.печки, печка на дърва, чаршафи, губери, стъклени чаши, алкохол и консерви, всичко на обща стойност 476 лв.

Консервите с месо и алкохола изяли и изпили още в дома на пострадалата, а останалите вещи отмъкнали. След няколко дни продали печката на дърва и електрическата печка.

На 7 февруари 2019 г. по искане на Районна прокуратура-Казанлък крадлата била задържана в ареста. Тя е многократно осъждана за кражби. Последното наказание от 3 години „лишаване от свобода“ е изтърпяла през септември 2018 г.


image0 (9K)