„Голямото сърце на Стара Загора“ се пълни с все повече доброта!

От средата на месец октомври миналата година стартира кампанията „Голямото сърце на Стара Загора“, инициирана от общинския съветник Янко Янков, чиято цел е чрез събиране на ненужни пластмасови капачки да се съберат пари за закупуването на 2 кувьоза за нуждите на Клиниката по неонатология за недоносени деца в Стара Загора.

Към кампанията дотук се включиха няколко старозагорски училища, детски градини, отделение на болница, много граждани. Голямо метално сърце е сложено в градинката пред храм „Св. Николай“ (Пингвините), където всеки може да пусне колкото капачки е събрал.

Последната акция от вчера е от децата на ДГ „Светулка“. За тяхната съпричастност към капманията и за активността на старозагорци Янко Янков казва:

„Приятели, ако така вървят нещата, ще ни трябва вече микробус да извозваме капачките. Днес едва успяхме да натоварим събраните капачки от прекрасните деца от ДГ“СВЕТУЛКА“. Благодарим на всички тях, на техните родители, на целия колектив и на директорката Деляна Караиванова за голямото количество капачки. Вие сте златни!“

 

„Голямото сърце на Стара Загора“ – да се обединим за доброто на децата ни!


image0 (9K)