Голямото завръщане: Тапи на границата с Гърция, задръствания в цялата област Благоевград!

Най-натоварен е входът на София откъм Владая

[ad id=“225664″]

Засилен е трафикът по основните направления от републиканската пътна мрежа, най-голямо е натоварването на вход на ГКПП „Кулата“. Това каза на брифинг инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“.

„В последния почивен ден интензивността на движението започва да бъде голяма. Към момента по данни на МВР има засилен трафик по основните направления от републиканската пътна мрежа, като най-голямо е натоварването откъм ГКПП от територията на Гърция“, каза още инспектор Соколов. По думите му най-голям е трафикът от влизащи моторни превозни средства от ГКПП „Кулата“.

„На територията на цялата област Благоевград имаме много интензивно движение, като в най-уязвимите участъци сме разположили полицейски екипи, които да подпомогнат движението на прибиращите се автомобили. Добрата новина от този район е, че по направлението от Разлог и Банско нямаме интензивен трафик, което ще облекчи движението на разклона за град Кресна, където също имаме екип, регулиращ движението“, обясни инспектор Соколов.

[ad id=“263680″]

В момента най-натоварен е входът на София откъм Владая. Екипи на СДВР са разположени на всички входно-изходни артерии на столицата, а на по-големите кръстовища ще се премине към ръчно регулиране на движениeто. В момента всички налични сили на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ са извадени на терен и подпомагат движението в най-уязвимите участъци.

По информация на „Гранична полиция“ има натовареност на всички гранични пунктове“, каза още той и посочи, че се очаква след 3-4 часа автомобилите, които в момента са на ГКПП-тата, да влязат в столицата.


image0 (9K)