Голяма нискотарифна авиокомпания спира полетите си до месец юни

Нискотарифната авиокомпания „Райн еър“ (Ryanair) няма да изпълнява повече търговски полети до месец юни 2020 година, освен ако няма промяна в мерките на правителствата за ограничаване на разпространението на новия коронавирус.

Това обявиха от компанията в съобщение, публикувано на електронната й страница в интернет (ryanair.com). Самолетите на „Райн еър“ обаче са в готовност за репатриращи полети, както и за спешни доставки в Европа на храна, лекарства и предпазни средства.

„Ние продължаваме да работим с правителствата на страните от Европейския съюз за спасителни полети, за да върнем изоставени пътници в родината им. Във всички случаи тези полети се извършват при максимална безопасност. Извършва се  ежедневна дезинфекция на самолетите. Предприети са мерки, за да бъдат сведени до минимум социалните контакти“ се казва в съощението.

Всички пътници, чиито полети са отменени поради ограниченията, ще получат електронни писма (имейли) през следващите две седмици.

Авиокомпанията моли клиентите си да бъдат търпеливи и да се въздържат от обаждания, защото е намалила офис персонала си с 50%, за да спазва правилата за социално дистанциране


image0 (9K)