Голият мъж, скочил от 3 етаж на болницата, не бил здравно осигурен, отказали му PCR, вече е на апаратно дишане

Мъжът, който скочи гол от третия етаж на бургаската многопрофилна болница, вече е поставен на изкуствено дишане, съобщи БНТ.

Избягалият е 34-годишен мъж от Поморие, който е бил настанен в отделението по реанимация с остра дихателна недостатъчност в Хирургическия корпус на лечебното заведение.

Както съобщихме вчера, пациентът е отстранил системите и е скочил през прозореца на стаята си. Паднал върху козирката на сектора с линейките на Спешна помощ, а след това побягнал. Полицейски служители започнали издирване. След близо 2 часа помориецът е открит в близкия жилищен комплекс и е върнат обратно в болницата.

Първоначално пациентът е приет в лечебното заведение със затруднено дишане и съпътстващи симптоми, характерни за коронавирус. Лекарите от бургаската болница поискали позволение от РЗИ-Бургас за тестването му с PCR, но им било отказано, защото мъжът няма здравни осигуровки.

По последна информация състоянието му е влошено. Ръководството на болницата съобщи, че той е изолиран в самостоятелна стая, за да няма контакт с други пациенти.


image0 (9K)