Големи жеги в Западна Европа, спират влакове

Френско-белгийската железопътна компания „Талис“ обяви, че спира продажбата на билети по всички свои линии поради проблеми с инфраструктурата, причинени от жегите, предаде „Франс прес“.

Поради сериозните смущения в резултат на извънредната климатична обстановка сме длъжни да прекратим продажбите по всичките ни линии. Съветваме нашите пътници да отложат пътуването си„, обявиха от „Талис“. Спрени са влаковете в Белгия, Франция, Холандия и Германия.

По белгийската железопътна мрежа има най-сериозни проблеми. Влак „Талис“ от Амстердам до Париж беше блокиран в Малин, между Антверпен и Брюксел. 350 пътници бяха евакуирани и бяха взети мерки те да стигнат до Брюксел. Друг влак – от района на Париж за Амстердам, също беше блокиран, а пътниците бяха евакуирани до най-близката гара, за да продължат за Брюксел.

По железопътните линии температурите може да са с 10-15 градуса по-високи от тези на въздуха поради нагряването и излъчването на топлина от релсите и камъка. Друг проблем е опасността от пожари край линиите, тъй като огънят може да лумне от една искра при движението на влаковете.


image0 (9K)