Големият български шампион вече е на бутилка с бира

Лицето и името на световния и европейски шампион по плуване Петър Стойчев вече са върху етикет на бира в Канада. Новата марка пиво „Stoychev“ стана хит на пазара. Пусната е от местна пивоварна с 4,6 алкохолни градуса, чиято стратегия е да прави серии с известни личности.

Шампионът в открити води е една от най-почитаните звезди на спорта в Канада, тъй като Стойчев има 22 победи в канадски състезания – маратоните Робервал и Магок. Бирата се продава най-вече на територията на Квебек –най-голямата по площ провинция и втората по население (над 7,5 млн. души). Харесват я и в Монреал. Цената на бутилката е 4,99 канадски долара –или 6,63 български лева.

[ad id=“225664″]

„Пуснаха я в производство от това лято. Обадиха ми се от бирена компания с молба моето име и лик да бъдат на етикета. Не съм пил от нея. Не съм привърженик на бирата“, каза Петър Стойчев.

Единственото му условие било с част от приходите да бъдат подпомагани организационните комитети на състезанията, в които заради победите си получи прозвището „Кралят на езерото“.

Това не е първият случай, в който името на известния плувец се ползва с комерсиална цел. Лицето на спортиста, чиято кариера започва от Смолян и е негов почетен гражданин, се използва преди десет години и в Аржентина като рекламно лице в ресторантите „Макдоналдс“ по време на стартовете на Световната купа.


image0 (9K)