Говорят родителите на жената, причинила катастрофа на АМ“Тракия“: Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован

„Нелепа случайност, от която нито един шофьор не е застрахован“. Така родителите на 29- годишната Цвета Таскова определят жестокия инцидент на магистрала „Тракия“, при който загинаха шестима души, а други над 20 пострадаха.

[ad id=“225664″]

„Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви! Аз се изненадах – на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой каза: „Обадете се на 112. Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора“, спомня си Мария в разказа си пред Нова телевизия.

„Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно нищожно – 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите“, казва бащата Рангел Тасков, който е пилот и обучава авиатори.

[ad id=“263680″]

„На другия ден в Окръжна прокуратура за мерките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: „Татко, не съм убиец! Не съм убиец!“, разказа той.

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им.

Относно мярката й за задържане, родителите смятат, че е невъзможно да се укрие. Дори пред очите на прокурора анулирала билетите си за остров Крит, където трябвало да пътува.


image0 (9K)