Говорителят на Кремъл: САЩ се опитват да се месят в изборите в Русия с „Доклада Кремъл“

Американското финансово министерство ще публикува доклад, в който са включени „най-важните чуждестранни политически фигури и олигарси“, които имат връзки с руския президент Владимир Путин

[ad id=“263680″]

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че САЩ се опитват да се намесят в предстоящите президентски избори в Русия, които са насрочени за 18 март, съобщава Нюз.бг.

Според Песков финансовото министерство на САЩ създава „Доклада Кремъл“ в опит да се намеси в руските избори.

„Наистина смятаме, че публикуването на „Доклада Кремъл“ е пряк и очевиден опит да се направи нещо във връзка с предстоящите президентски избори, за да се окаже въздействие върху тях. Не сме съгласни с това и сме сигурни, че няма да има никакво влияние“, настоя Песков.

По-рано се появиха информации, че американското финансово министерство ще публикува доклад, в който са включени „най-важните чуждестранни политически фигури и олигарси“, които имат връзки с руския президент Владимир Путин.

[ad id=“218001″]

Документът, който трябва да бъде представен по-късно днес пред Конгреса на САЩ, ще предостави финансови подробности за руския елит и би могъл да доведе до санкции срещу онези хора, които попадат в доклада, заради техните връзки с Кремъл.

 


image0 (9K)