Глутница кучета нападна майка с дете. Майката е с два счупени прешлена

Бездомни агресивни кучета са нападнали вчера 29-годишната Виолета Христова близо до парка край 22-ра детска градина в Македонската махала в Хасково.
При опит да избяга от кучетата, жената пада по стълби и се ударя зле, тя е със счупени 3-ти и 4-ти прешлен на гръбначния стълб. Това се установило при прегледа и снимки в болницата. За инцидента разказва младата жена пред „Хасково Нет“.

„Нападат ме за втори път. Те се навъртат около парка, точно в района, откъдето минавам за детската градина, водя сина си Ангел. Първият път, преди две седмици, ни скочиха и пак ни събориха с детето на земята. Но тогава не пострадах толкова. Детето обаче изпадна в шок, плака и вика, ходихме да си леем куршум. В парка се навърта глутница от 3-4 бездомни кучета, едното от тях, бялото, е най-агресивно и винаги като ни види, налита. Има и друго агресивно, по-едро, кафяво. При инцидента вчера ни спасиха хора от близкото заведение, които излязоха и ги прогониха с камъни. А аз цял ден бях по болници. Мястото на счупването не може да се гипсира и съм със стягащи колани. Не мога да мръдна, а имам и 3-месечно бебе, за което се грижа“.

Шефът на служба „Контрол на обществения ред и законност“ в общината Николай Симеонов научава от журналисти за инцидента. Заявил е, че веднага ще изпратят хора на мястото за да вземат мерки срещу агресивните кучета.

 


image0 (9K)