Глобяват за табела „Продава се“ в паркирана кола

Акт за установяване на административно нарушение, след подадена информация, е получил собственик на МПС заради поставена табела „Продава се“, на автомобил с френска регистрация, паркиран в междублоково пространство до блок №91 на бул. „Патриарх Евтимий“. в нарушение на чл. 35 ал.1 от Наредбата за обществения ред за използването на превозни средства и общи площи на Община Стара Загора.

[ad id=“225664″]
Същата санкция е получил гражданин, изхвърлящ покъщнина около контейнер в близост до блок №25 на ул. „Милин камък“.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 25 до 27 май, са отчетени около 100 сигнала. От тях близо 30 са за неправилно паркирани МПС в града. Няколко са и сигналите, подадени от граждани, за включени автомобилни аларми, които нарушават спокойствието в тъмната част на денонощието.

Наказателен протокол е съставен от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ на  почистващата фирма „Грийн партнърс“ заради блокирана врата на контейнер и невъзможност на гражданите да изхърлят отпадъците си вътре.От фирмата е поет ангажимент съоръжението да бъде сменено.

На Горещия телефон е постъпил сигнал за бездомно куче в района на ул. „Златан Станчев“. Екип на Общинския приют за безстопанствени животни е съдействал на гражданка, която е подала оплакване от съседско куче, разхождащо се само, порода „Питбул“, в двора на кооперация на ул. „Цар Иван Шишман“ №29.

[ad id=“263680″]

Отчита се повишаване на сигналите за силна музика от заведения, както и от изкарани музикални уредби навън. Зачестяват обажданията и за шумни младежки компании в междублокови пространства и паркове.

След получени сигнали са обезопасени улични шахти, премахнати са клони на дървета. Екип на звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил докладна записка и е съдействал за обезопасяване на откачен 3-метров перваз на жилищен блок №79 на ул. „Св. Троица“. Домоуправителят на входа е поел ангажимент за отстраняване на проблема.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)