Глоби очакват 1442 старозагорци, не спазвали противоепидемичните мерки

1 442 акта за установени административни нарушения за неспазване заповедите на министъра на здравеопазването за противоепидемичните мерки, са наложили униформените в Стара Загора.

Данните са от началото на карантината, а на нарушителите вече се връчват наказателни постановления. Когато те влязат в сила и ако не бъдат обжалвани, започва да тече едномесечен срок, в който гражданите трябва да заплатят глобата си.

От всички актове за административни нарушения най-многобройни-1056, са съставени на граждани, които не са носили маска или друго предпазно средство.

По време на извънредното положение, 386 старозагорци са получили актове, тъй като не са изпълнили забраната за посещения на паркове и спортни площадки.

От 23 май, когато е в сила новата заповед на здравния министър за носенето на маски или други предпазни средства в обществения транспорт и помещенията на закрито, са установени шестима нарушители в областния град. За трима от тях са подадени сигнали от граждани на тел. 112.

Проверките продължават както в градския транспорт, така и в магазини и големи търговски центрове, увери началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОД МВР Стара Загора комисар Илиян Илиев.

По думите му униформените в Стара Загора разполагат с необходимите предпазни средства и дезинфектанти.

 


image0 (9K)