Глобиха мъж за грубо държание в медицински кабинет

Варненският районен съд наложи глоба от 300 лева на 37-годишен мъж за грубо държание в медицински кабинет и отправени неприлични изрази към общопрактикуващ лекар. Хулиганът е от квартал „Аспарухово“ и през последните години пребивава във Франция.

[ad id=“225664″]

В късния следобед на 17 юли заедно с жената, с която живее на съпружески начала, той влязъл в кабинет на лекарка от ДКЦ „Иван Рилски“, която не познавал. Пред нея троснато казал, че иска направление за дете, като без обяснение й подал написана на хвърчащ лист ръкописна бележка.

Лекарката направила опит да получи повече информация, но мъжът изпаднал в ярост, разтреперил се и започнал да псува и да обижда на висок глас, като отправял вербални нападки и обидни квалификации. В кабинета пристигнал доктор от съседна стая, но и в негово присъствие мъжът продължил да се държи арогантно и агресивно. Незабавно бил подаден сигнал за инцидента на тел. 112, но нарушителят, разбирайки, че идва полицейски екип, излязъл с жена си от стаята, после отишъл да чака пред друг кабинет, където бил открит от служителите на реда.

Пред съда нарушителят заяви, че бил разтревожен от заболяване на 6-годишното си дете и необходимостта да получи спешно направление за настаняване в болница. Той се извини на потърпевшата лекарка.

източник: Дарик


image0 (9K)