Глоба от 3000 лв. за лекарката, оставила бебето си само в колата

Административно наказание глоба в размер на 3000 лева получи лекарката, която остави деветмесечното си бебе само в кола на паркинг в Русе.

[ad id=“225664″]

Д-р Таня Попова трябва да плати и 707 лева за разноски по досъдебното производство. Решението е на Районния съд в Русе.

Случаят нашумя през лятото на 2016 г. На 3 август на паркинга пред катедралния храм „Света Троица“ в Русе полицаи разбиха БМВ-то на лекарката, за да извадят от там момченцето й, което плачело силно. Сигналът бил подаден от граждани, които не могли с нищо да помогнат на детето, а и не виждали наблизо да има родител. Майката оставила в автомобила при 33-градусова жега бебето си да спи и отишла до Здравната каса, за да предаде някакви документи. През това време детето се събудило и започнало да плаче.

[ad id=“263680″]

Бебето бе настанено за около два месеца в Комплекса за социални услуги в Русе и след това върнато на майката за отглеждане в семейна среда в град Две могили, където д-р Попова работи като общопрактикуващ лекар. Тя има общо четири деца, като двете по-големи са при първия й съпруг, с когото с разделени.

[ad id=“236999″]

Наказанието от съда е заради това, че майката е оставила сина си, намиращ се под нейните родителски грижи, без надзор и е създала по този начин опасност за неговото физическо развитие. В случая това е станало два пъти – на 17 юни и на 3 август 2016 г.

Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Русе.
dunavmost.com


image0 (9K)